Θεατρικό Ημερολόγιο 2021 του ΤΑΣΕΗ

 


   Κυκλοφόρησε το Θεατρικό Ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) για το 2021 το οποίο εκδίδεται τα τρία τελευταία χρόνια (2018-2019-2020) και έχει αποκτήσει πλέον φανατικούς αναγνώστες.

   Τα θέματα με τα οποία ασχολείται φέτος η συλλεκτική έκδοση-λεύκωμα, απολύτως επίκαιρα, είναι το «Ελληνικό θέατρο και η Επανάσταση του 1821» και οι Πρωθιέρειες των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες ήταν κυρίως ηθοποιοί ή χορογράφοι.

   Στην ενότητα «Ελληνικό θέατρο και η Επανάσταση του 1821» αναφέρονται όλες οι θεατρικές προσπάθειες λίγο πριν την Επανάσταση και μερικά χρόνια μετά, τόσο στον ελλλαδικό χώρο, όσο και στην Οδησσό και το Βουκουρέστι, όπως και όλα τα θεατρικά έργα τα οποία γράφτηκαν εμπνευσμένα από το 1821 και τους ήρωες που ανέδειξε. Συμπεριλαμβάνονται και αναφορές στις απαρχές του Θεάτρου Σκιών στην Ελλάδα πριν τον Πατρινό καραγκιοζοπαίχτη Μίμαρο.

   Φωτογραφίες, γκραβούρες, ζωγραφικά πορτραίτα, σελίδες θεατρικών έργων και εξώφυλλα περιοδικών της εποχής συμπληρώνουν τα κείμενα που έγραψε η Σύσση Καπλάνη.


Σχόλια