Η Τζένη Κοσμίδου κάνει «Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα» μέσα από την εκπομπή της «Ερασιτέχνες Άνθρωποι»



Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 20:00 – 22:00 το μαγικό μουσικό ταξίδι της εκπομπής της Τζένης Κοσμίδου «Ερασιτέχνες Άνθρωποι» στον Dreamcity Web Radio θα είναι ένα νοσταλγικό λυρικό «Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα».

Ο όρος «Νέο Κύμα είναι μετάφραση του ομώνυμου κινηματογραφικού κινήματος Νουβέλ Βαγκ (La Nouvelle Vague), που επικράτησε στη Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1950 και μεταφέρθηκε στην ελληνική μουσική από τον Γιάννη Σπανό.

Το "Νέο Κύμα" χαρακτηρίζεται από συνθέσεις με εκφραστική λιτότητα και ευαισθησία, ενώ περιέχει αρκετά στοιχεία δανεισμένα από τη Μπαλάντα. Βασίστηκε στην ευαισθησία διακεκριμένων συνθετών της εποχής κυρίως του Μάνου Χατζιδάκη, γρήγορα όμως απέκτησε τη δική του αυθυπαρξία. Οι στίχοι στα τραγούδια του Νέου Κύματος έχουν περιεχόμενο ερωτικό, κοινωνικό και πολιτικό.

Μπορείτε πάντα να στείλετε τα τραγούδια που επιθυμείτε, τις αφιερώσεις και τα μηνύματα σας στο email της εκπομπής erasitexnesdc@gmail.com και στη σελίδα και τα προφίλ της εκπομπής και της παρουσιάστριας στα Social.

   Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 20:00 – 22:00 συντονιστείτε στην εκπομπή της Τζένης Κοσμίδου «Ερασιτέχνες Άνθρωποι» στον μαγικό www.dreamcity.gr και το ταξίδι ξεκινά με ένα λυρικό «Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα» που υπόσχεται να σας οδηγήσει σε κόσμους ονειρικούς.

 

Σχόλια