Η Λιάνα Νικολάου μας ταξιδεύει στη «Συνοικία το Όνειρο»


  Τα βράδια του Σαββάτου ένα μαγικό ταξίδι ξεκινά στον DreamCity, το Webradio της Ονειρούπολης. Ένα ταξίδι με στη «Συνοικία το Όνειρο»  με οδηγό τη Λιάνα Νικολάου. Στο άκουσμα και μόνο του προορισμού συναισθήματα νοσταλγίας και ζεστασιάς πλημυρίζουν τη καρδιά μας.

  Συναισθήματα από την αγαπημένη μας ομότιτλη ταινία  του Τάσου Λειβαδίτη και του Κώστα Κοτζιά σε σκηνοθεσία Αλέκου Αλεξανδράκη. Πρόκειται για μια δραματική θρυλική ταινία με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο η οποία έδειχνε την εξαθλίωση και τη φτώχεια της εποχής. Η «Συνοικία το Όνειρο»  λογοκρίθηκε τόσο πολύ που ο ίδιος ο Αλεξανδράκης την αποκήρυξε.

  Ένα από τα πράγματα που κρατούν ακόμη έντονα ζωντανή μέσα μας τη συναισθηματική μνήμη για αυτή τη ταινία είναι τα υπέροχα τραγούδια της. Τραγούδια γραμμένα για να απευθυνθούν σε ανθρώπους με έντονο συναισθηματικό κόσμο. Δεν δυσκολευόμαστε λοιπόν να καταλάβουμε το μουσικό ρεπερτόριο της αγαπημένης μας Λιάνας.



  Πρόκειται για τραγούδια ιδιαίτερα, τραγούδια που χαρακτηρίζονται από έντονο λυρισμό και συναισθήματα. Τραγούδια που κυριολεκτικά καθηλώνουν το κοινό κάθε Σάββατο 22:00 – 22:00 στον www.dreamcity.gr

    Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα αυτή τη τόσο ιδιαίτερη ύπαρξη. Η Λιάνα γεννήθηκε κάποιο Γενάρη στη Χαλκίδα. Παιδί του χειμώνα που λατρεύει τον ήλιο και την θάλασσα. Την κατέκτησαν οι αιθέρες για δύο χρόνια, αλλά το ραδιόφωνο που μπήκε στην ζωή της για έξι χρόνια της πήρε το μυαλό. Παπαστεφάνου και Γιάννης Πετρίδης είναι οι αγαπημένοι της.

Αγαπημένη της φράση «Ο χρόνος τα αλλάζει όλα εκτός από κάτι μέσα μας που μένει έκπληκτο από την αλλαγή.»

Αυτή είναι η Λιάννα Νικολάου και μαζί της ταξιδεύουμε κάθε Σάββατο βράδυ 22:00-00:00, σε κόσμους λυρισμού και μαγείας μέσα από σπάνιες επιλογές του ελληνικού πεντάγραμμού.


 

Σχόλια