Ταξίδια στο όνειρο κάθε Παρασκευή με την Αριστέα Σταυροπούλου

 


Πώς συνδυάζεται ο Bruce Springsteen και ο Elvis Presley με τον Καζαντζίδη και τον Πουλόπουλο ή ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Νατάσα Μποφίλιου με τον Frank Sinatra, τον Nat King Cole και τον Ed Sheeran;

Αν τέτοια «παντρέματα» σας φαίνονται παράξενα, τότε ένα πέρασμα από την Ονειρούπολη του διαδικτυακού ραδιοφωνικού τοπίου www.dreamcity.gr και συγκεκριμένα από την εκπομπή «Daydreaming Notes» κάθε Παρασκευή, 10.00-13.00, θα σας πείσει. Αν πάλι ανήκετε σε εκείνους που, όχι μόνο δεν αμφιβάλλουν καθόλου ότι αυτοί οι συνδυασμοί γίνονται με επιτυχία, αλλά τους επιζητούν κιόλας, τότε σίγουρα ανήκετε στο κοινό αυτού του τρίωρου ταξιδιού! Άλλωστε, σε μία ραδιοφωνική πόλη χτισμένη από όνειρα και αληθινή αγάπη για τη μουσική, όπως είναι ο DreamCity, βρίσκουν θέση όλοι οι ακροατές που ξέρουν να ακούν.



Τι είναι, όμως, αυτό που μπορεί να κάνει κάποιον να επιλέγει το «Daydreaming Notes» για τα πρωινά μίας μέρας όπως είναι η Παρασκευή; Ο βασικός στόχος της εκπομπής γίνεται ξεκάθαρος από την αρχή: Να γινόμαστε όλοι -αβίαστα και χαλαρά- μία παρέα και να περνάμε καλά, είτε βρισκόμαστε στο σπίτι είτε στη δουλειά είτε στον δρόμο. Η Αριστέα Σταυροπούλου, δημοσιογράφος στο επάγγελμα και ρομαντικά αυθόρμητη ως ραδιοφωνική παραγωγός, επιμελείται την εκπομπή με μεράκι και αμεσότητα. Παίζει μόνο τραγούδια που αγαπάει, πιστεύοντας βαθιά στις ωραίες μουσικές, στους στίχους που μας θυμίζουν στιγμές ή μας κάνουν να τις ξεχνάμε και σε φωνές που καταθέτουν ψυχή. Αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και τη διεθνή μουσική σκηνή, λιγότερο γνωστά ακούσματα που αξίζει να διεκδικήσουν θέση στην καρδιά μας, επιτυχίες από το παρελθόν και το παρόν, καθώς και μουσικά αφιερώματα με συγκεκριμένη θεματολογία.

Μέσα σε όλα αυτά, η ραδιοφωνική μας «ξεναγός» θέτει για κάθε εκπομπή έναν επιπλέον στόχο: Να μοιράζεται κάθε φορά με τους συνταξιδιώτες-ακροατές μικρές φωτεινές ειδήσεις. Τέτοιες ειδήσεις που μπορούν να μας κάνουν να πιστέψουμε ξανά στην ομορφιά γύρω μας ή έστω να νοιώσουμε για λίγο αισιόδοξοι. Για αυτό και ο τίτλος που επέλεξε για την εκπομπή έχει διττή σημασία: notes = νότες και σημειώσεις, για να βαδίζουμε μαζί στο όνειρο και στο φως. 

Κι αν η πρώτη φορά που ακούσαμε εκπομπή της Αριστέας ήταν σε ώρα μεταμεσονύχτια, δηλαδή εκεί όπου τα συναισθήματα ρέουν διαφορετικά και το σκοτάδι έχει τον πρώτο λόγο, η «μετακόμισή» της στην πρωινή ζώνη του DreamCity του WebRadio της Ονειρούπολης μας έπεισε ότι τελικά χρειαζόμαστε κάθε ώρα φωτεινές μουσικές, αλήθεια και χαμόγελο μέσα από το μικρόφωνο.

Σχόλια