Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου, μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών με λαμπρό έργο.

 

Η  «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου», είναι μια αυτόνομη ομάδα, ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης με λαμπρό έργο.

Ως στόχο έχει τη μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης και την καταγραφή των άμεσων κοινωνικών προβλημάτων με σκοπό την ανακούφιση των συμπολιτών της. Στην πρωτοβουλία αυτή μπορεί κάποιος να συμμετέχει είτε ως άτομο είτε ως ιδιότητα ή φορέας με μοναδικό κριτήριο την επιθυμία για συμμετοχή στο πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης που πρεσβεύει η ομάδα από την ίδρυση της.

Η  «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου»  ξεκίνησε τη δράση της τον Ιούνιο του 2012 με αφορμή την κοινωνικοοικονομική κρίση η οποία ξέσπασε απρόσμενα πλήττοντας αξίες ,ανθρώπους, ιδανικά και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και την ίδια τη ζωή.

Η δράση της ξεκίνησε δειλά με μια παρέα φίλων και γνωστών. Έπειτα από περίπου πέντε συναντήσεις βρέθηκε η χρυσή τομή, οι στόχοι και οι σκοποί της με αποτέλεσμα την νομιμοποίηση αυτής και τον ορισμό της ονομασίας της.

Η «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου»  βασίζεται στην αυτοδιάθεση και στην αυτοοργάνωση του ανθρώπου. Από τη πρώτη στιγμή έθεσε ως προσωπικό στοίχημά της το κατά πόσο μπορεί μια κοινωνία να συντηρηθεί και να αυτοοργανωθεί μόνη της για αυτό και δεν έχει καμία τακτική οικονομική συνδρομή.

Βασίζεται καθαρά στην αγάπη και τη στήριξη των φίλων και υποστηρικτών της οι οποίοι πρεσβεύουν τα ίδια ιδανικά και συνεχώς αυξάνονται. Αυτή η αγάπη δίνει δύναμη στην «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου» να στέκεται δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, τόσο τις άγιες μέρες των γιορτών όσο και οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή αυτό κριθεί απαραίτητο.

Μακάρι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πλήθος πολιτών να ακολουθήσει το λαμπρό παράδειγμα της «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου»  σε κάθε γωνιά της γης, βοηθώντας  όποιο άνθρωπο έχει ανάγκη. Τέτοιες δράσεις είναι ωφέλιμες διπλά γιατί με το λαμπρό τους έργο εκτός των άλλων δημιουργούν και υγιή πρότυπα για τη νεολαία μας που κρατά στα χέρια της το μέλλον.

 

Αν θέλετε να δώσετε τις δικές σας προσφορές σε είδη ρουχισμού σε καλή κατάσταση, τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγειονομικού υλικού, προσφορά γης, εργασία ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου» στα τηλέφωνα 694 712 4178, 697 435 3581, στο fax 2223022345 και στο e-mail  της ομάδας: omada_allileggyis_aliveriou@windowslive.com και στο Facebook: www.facebook.com/omada.allileggyis.aliveriou

 

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφείο της «Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου», στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 1,στο Αλιβέρι κάθε Σάββατο 10:00-12:00 το πρωί!

Σχόλια