Η Τρικυμιά του Ουίλιαμ Σαιξπηρ

 


Το ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΑ παρουσιάζει την «ΤΡΙΚΥΜΙΑ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή

25 & 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ώρα 9 μ.μ.

στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Επιστρέφουμε στη Ηλιούπολη μετά την πρωτόγνωρη περιπέτεια του κορωνοϊού, με μια πραγματικά περίφημη παράσταση, την ΤΡΙΚΥΜΙΑ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Μια περιπέτεια - παραμύθι με κωμικοτραγικά στοιχεία, που όμοιά τους δεν έχουμε ζήσει. Μετά από επώδυνες ανατροπές που τον ανάγκασαν να μείνει εξόριστος σε ένα νησί, ο Δούκας του Μιλάνου και μέγας μάγος Πρόσπερος, παίρνει απόφαση να αλλάξει την τροχιά της ζωής του, προκαλώντας την Τρικυμία. Ένα καράβι με ευγενείς βουλιάζει αλλά, τι παράξενο, δεν βουλιάζει τελικά. Αντίθετα, ένα σκηνικό του έρωτα στήνεται με μαεστρία και μία δολοπλοκία για την εξουσία εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ μας ταξιδεύει σε κόσμους όπου οι άνθρωποι μπλέκονται με ξωτικά και πνεύματα, κόσμους φανταστικούς, όπου παρά τα φαινόμενα, κανείς δεν παθαίνει τίποτα κακό. Στο κέντρο της ιστορίας στέκει ο άνθρωπος και η προσπάθειά του να αποκατασταθεί η σχέση του με ό,τι συμβαίνει στη ζωή του.

Η παράσταση είναι μια αναζήτηση και εξερεύνηση της ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ μέσα από το λόγο, το χορό και τη μουσική.

Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μέσα από μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους τα κοστούμια, τα σκηνικά και τη μουσική επένδυση. Στην παράσταση θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο, κρουστά και φωνητικά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη, με την επιμέλεια της Μαρίας Περετζή..

Στις παραστάσεις και πρόβες της ομάδας ΡΟΔΑ τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Μένουμε ασφαλείς και αυτό το καλοκαίρι.

Η Ομάδα ΡΟΔΑ, με ιδρύτρια τη Μαρία Περετζή, δημιουργεί εδώ και 30 χρόνια. Οι θεατρικές και μουσικές παραγωγές της έχουν τύχει ευνοϊκών κριτικών από ευρύ φάσμα του Ελληνικού τύπου. Τηλεοπτικό αφιέρωμα σε τρείς παραστάσεις της έγινε από το Αμερικανικό κανάλι CNN, και πρόσφατα υπήρξε εκτεταμένο αφιέρωμα στο έργο της από το περιοδικό «ΤΟΠΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ». Το βλέμμα και ο τρόπος δουλειάς της έχουν γίνει κινηματογραφικό θέμα (Ντοκιμαντέρ «Στο κέντρο του κύκλου», Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017). Το Βραβείο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (2014) έχει απονεμηθεί στο μέλος της Δημήτρη Γασπαράτο, για την ερμηνεία του ως Γκιλγκαμές στο ομώνυμο θεατρικό έργο της ΡΟΔΑ.

Διάρκεια 2 ώρες

Πληροφορίες για κρατήσεις: τηλ. 6937422456

 

Αγορά εισιτηρίων & αναλυτικό πρόγραμμα περιοδείας: www.viva.gr

Σχόλια