Η Έλλη και ο Ερμής έβαλαν πλώρη για τα βραβεία του Public/ Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός για παιδιά


«Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», το πρώτο βιβλίο της Σοφίας Αλεξίου διεκδικεί μια θέση στον σάκο των διακοπών κάθε παιδιού αυτό το καλοκαίρι, αλλά και ένα από τα βραβεία στα φετινά Public Book Awards!

Αν θέλετε να του δώσετε έξτρα «πανιά», ψηφίστε το μέχρι 17 Ιουλίου, ακολουθώντας τρία πολύ απλά βήματα:

  1. Κάντε κλικ εδώ: https://bit.ly/3ADAZRS
  2. Καταχωρήστε την ψήφο σας πατώντας «Ολοκλήρωση»
  3. Επιβεβαιώστε την ψήφο σας, συμπληρώνοντας το email σας.

 

Ένα βιβλίο για τους μικρούς σας εξερευνητές

Είστε έτοιμοι για μια μεγάλη, απολαυστική περιπέτεια; Για μια εξερεύνηση που θα σας μείνει αξέχαστη; Αν ναι, πάρτε σακίδιο, νερό, φωτογραφική μηχανή και φύγαμε!

Μαζί σας σ’ αυτό το οδοιπορικό θα έχετε δύο παιδιά που λατρεύουν τις διακοπές, έναν σκύλο που μάχεται για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι και μια δημοσιογράφος που άφησε για λίγο το μαμαδίστικο blog της για να μοιραστεί μαζί σας πολύτιμες γνώσεις για μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας.

«Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», το πρώτο βιβλίο της δημιουργού του blog mom and the city, Σοφίας Αλεξίου μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο ταξιδιωτικό οδηγό, που θα μυήσει τους μικρούς αναγνώστες στην γοητεία της εξερεύνησης, μαθαίνοντας τους με τρόπο διασκεδαστικό την ιστορία της Ελλάδας, την άγρια φύση της-σπάνια ζώα και φυτά-σύγχρονα σπορ στους τόπους της και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς.

Ταυτότητα βιβλίου
Τίτλος:
Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα
Συγγραφέας: Σοφία Αλεξίου 
Εικονογράφος:
Αλεξία Λουγιάκη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:  48
Σειρά: Γενικών γνώσεων
Ηλικία: Από 5 ετών
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2020



Λίγα λόγια…

… για την πλοκή
Η Έλλη κι ο Ερμής, παρέα με τον σκύλο τους τον Ντίνο που είναι μέγας οικολόγος και ένα σκανταλιάρικο μυρμήγκι ξεκινούν μία μεγάλη ταξιδιωτική περιπέτεια από την Αθήνα, ανακαλύπτουν τα μνημεία της, τους μύθους που διαμόρφωσαν την ιστορία της, τα ζώα που ζουν στις πλαγιές της. Τα ταξίδια τους συνεχίζονται στο Σούνιο, τον Αργοσαρωνικό, την Πελοπόννησο- Αρχαία Επίδαυρο, Ναύπλιο, Μυκήνες, Μονεμβασιά, Αρχαία Ολυμπία, Μάνη και φτάνουν μέχρι την Κρήτη!
Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τους την Ελλάδα. Να μάθουμε σε ποια πόλη ανθίζουν ροζ  κυκλάμινα που δεν φυτρώνουν πουθενά αλλού στη Γη, πού ξαποσταίνουν τα καλοκαίρια εξωτικά φλαμίνγκο, ποιοι κατασκεύαζαν τα πιο γρήγορα πολεμικά πλοία της αρχαιότητας και πολλά πολλά ακόμη!

… για τη συγγραφέα
Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και δημιουργός του μαμαδο-blog Mom and the City, στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά.  Η ζωή τής χάρισε ανθρώπους που την αγαπούν και μία κόρη πολύ διασκεδαστική. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Πιστεύει πως είναι σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρά σου γιατί όλα στη ζωή είναι δυνατά, αν κάνεις εκείνο που αγαπάς!

Σχόλια