Στέλιος Καλαθάς: Θέατρο η πανάρχαια έκφραση του ανθρώπινου πνεύματος.

  


   Θέατρο η πανάρχαια έκφραση του ανθρώπινου πνεύματος. Όλα στη ζωή είναι ρόλος. Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν διάλεγες να παίξεις έναν άλλο «ρόλο» στη ζωή σου ;
    Η τέχνη δίνει τα κλειδιά στους ερευνητές που τολμούν και ψάχνουν δύσκολες απαντήσεις. Ένας ρόλος ποτέ δεν υπάρχει σε μία και μόνη μορφή. Ο κάθε ρόλος είναι μια ξεχωριστή βασική μονάδα προσωπικότητας. Περιέχει αξίες, σκέψεις και συναισθήματα που έχουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους ,μέσα στο κοινωνικό και το φανταστικό κόσμο . Η έννοια ρόλος ανήκει παραδοσιακά στην τέχνη του θεάτρου και αναφέρεται στα γνωρίσματα ενός κοινωνικού χαρακτήρα. Για πολλούς κοινωνικούς επιστήμονες ο ρόλος λειτουργεί και ως μία πολύτιμη μεταφορά για να αναλύσουμε την καθημερινή ζωή , Ψυχολογική, πολιτισμική, με θεατρικούς όρους .



    Το θέατρο όμως δεν αποτελεί μόνο μία μεταφορά της ζωής μας, αλλά γίνεται και μέσω ενδοσκόπησής, θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης. Η προσωπική ευεξία εξαρτάται από την διαχείριση των ρόλων στην καθημερινότητα μας .Ρόλοι πολλοί και διαφορετικοί . Ρόλοι που συνειδητά ή υποσυνείδητα παίζουμε και πολλές φορές χωρίς καν να έχουμε επιλέξει εμείς.
    Φέτος η Συναισθηματική Διαλεκτική με αφορμή τους «ρόλους» θα φωτίσει μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας .Ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει σε λίγες μέρες για να ανακαλύψουμε την φύση των δικών μας συναισθηματικών μηχανισμών ,άλλα και να κατανοήσουμε και τα συναισθήματα των άλλων ,μέσα από ασκήσεις και τεχνικές, που θα μας φέρουν πιο κοντά στην χαρά της δημιουργίας και θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την πνευματική νωθρότητα και τα δυσάρεστα αποτελέσματα της.


 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6946105530 .

Σχόλια