Eικαστική έκθεση "Εσπερινά" του Θεοδόση Δαυλου

  


Ο Κυριάκος Πεταλίδης υποδέχεται, στο Art Place, την νέα εικαστική συλλογή του Θεοδόση Δαυλού. Πρόκειται για μία ανατρεπτική σειρά έργων, του διακεκριμένου καλλιτέχνη με τίτλο:    Εσπερινά.

 


Παιγνίδια του φωτός, στα χρώματα του δειλινού ερωτοτροπούν με τον χρωστήρα του δημιουργού. Αναζητώντας την τρίτη διάσταση μέσα από ανάγλυφες εφαρμογές με ακρυλικά κυρίως χρώματα και πάστες δουλεμένα με πινέλα και σπάτουλες πάνω σε ξύλινες επιφάνειες, δίνουν απλόχερα στον επισκέπτη εικόνες μιας διαφορετικής πραγματικότητας. Σημειωτέο τα Εσπερινά δημιουργήθηκαν σε διαφορετικές στιγμές, από αυτή που βιώνουμε στη νέα καθημερινότητα, λόγω της πανδημίας του Covid 19.



Σε μια περίοδο που όλα γύρω κινούνται σε φόντο γκρίζο έρχεται ο Θεοδόσης Δαυλός με τις συγκεκριμένες εικαστικές προτάσεις πάνω σε ‘’Αθηναικά’’ αστικά στοιχεία, φυσικά τοπία και θαλασσινές εικόνες, και μέσα από τα ρομαντικά χρώματα των ονειρεμένων δειλινών να μοιράσει αισιοδοξία, μέσα από την τέχνη του θέτοντας τον θεατή σε μία διαλογιστική διαδικασία.

 

Άνοιγμα : Σάββατο 23 Οκτωβρίου 11:00 - 15:00

Διάρκεια : 23/10 – 20 Νοεμβρίου 2021 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 20:00

                                                                  Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 15:00

Υπενθύμιση:  Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή σας στη γκαλερί.

Σας περιμένω με χαρά / Κ.Π.

 

Σκουφά 27 / Αθήνα - 10673    k.petalidis@gmail.com      2121072771- 6985085812

 



Εσπερινά

Οι βαθύτερες σκέψεις που απορρέουν μέσα από τις ανάγλυφες φόρμες μου αναδύονται από την αναζήτηση της ύπαρξης των στοιχείων που αποτυπώνω στα έργα μου. Η προσπάθεια μου να συναντήσω την τρίτη διάσταση, έστω ανάγλυφη, είναι σαν να ψάχνω σκαλίζοντας κάτω από την επιφάνεια. Οι σκέψεις τρέχουν για να ενωθούν με τις εκμυστηρεύσεις που τα άψυχα μοντέλα μου μπορούν να διηγηθούν. Καλά κρυμμένες ιστορίες στην γλυκιά αίσθηση της εσπέρας ξυπνούν μέσα στο απόκοσμο φως και μας αγγίζουν. Προσπάθησε να δεις πίσω από τα εσπερινά μου εικαστικά διηγήματα, τις ιστορίες όλων εκείνων που τα έζησαν. Ίσως συγκινηθείς, όπως συγκινούμαι και εγώ. Οι δωρικές μου αποδόσεις δεν είναι μονοδιάστατες κρύβουν τα αφηγήματα των ανθρώπων και ξεδιαλύνουν τα σκοτάδια των νυχτερινών ιστοριών για να μας συναντήσουν. Δεν θέλω να σε κουράσω άλλο με τις σκέψεις μου. Σε αφήνω να μπεις μέσα στις ζωγραφικές μου συνθέσεις και να ονειρευτείς.

Θεοδόσης Δαυλός / 21-10-20

Σχόλια