΄΄ALARME΄΄ σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις

 


«ALARME» 

σκηνική σύνθεση βασισμένη στην αλληλογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ και της Μαρίας Στιούαρτ 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Σκηνική εγκατάσταση – Δραματουργική επεξεργασία: Θεόδωρος Τερζόπουλος
Κοστούμια: ΛΟΥΚΙΑ
Μουσική: Παναγιώτης Βελιαντίτης
Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Μπεθάνης
Hair Styling: Δημήτρης Παλαιολόγου
Εκτέλεση σκηνικής εγκατάστασης: Χαράλαμπος Τερζόπουλος
Χειριστής φώτων- ήχου: Απόστολος Ζερδεβάς
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βογιατζή
Φωτογραφίες: Johanna Weber, Μαριλένα Σταφυλίδου

Παίζουν

 

Ελισάβετ: Σοφία Χιλλ
Μαρία Στιούαρτ: Αγλαΐα Παππά
Αφηγητής: Τάσος Δήμας

ΘΕΑΤΡΟ ΆΤΤΙΣ
από 4 Μαρτίου 2022

και κάθε εβδομάδα, από Τετάρτη έως Κυριακή
για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 

Το ALARME μια από τις κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, επιστρέφει μετά από 10 χρόνια στο Θέατρο Άττις με την ίδια διανομή (Σοφία Χιλλ, Αγλαΐα, Παππά, Τασός Δήμας) και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το ALARME αγαπήθηκε από τους θεατές και υμνήθηκε από τους κριτικούς, παρουσιάστηκε στην Αθήνα για 3 σεζόν (2010 – 2012) και σε μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ.

O σπουδαίος και απαιτητικός κριτικός Michael Billington της Guardian έγραψε στις εντυπώσεις του για το ALARME.
«Μια έξοχα σωματική, πνευματώδης, ερωτική μελέτη της συμβιωτικής σχέσης μεταξύ δυο βασιλισσών που δεν συναντήθηκαν ποτέ στην πραγματική ζωή. Αμέσως αναγνώρισα ότι έβλεπα το έργο μιας θεατρικής ιδιοφυΐας. Το Alarme ήταν ξεκάθαρα το έργο μιας ιδιαίτερης διάνοιας, κάποιου που μπορούσε να δημιουργήσει μια ανεξίτηλη θεατρική εικόνα και να χρησιμοποιήσει όλα τα εκφραστικά μέσα της φωνής και του σώματος».

Το ALARME, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, είναι μια σκηνική σύνθεση με αφορμή την αλληλογραφία μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄ και της Μαρίας Στιούαρτ. Διαπραγματεύεται τη σχέση αγάπης- μίσους ανάμεσα στις δυο βασίλισσες, που στην πραγματικότητα δε συναντήθηκαν ποτέ, για να αναδείξει το πάντα επίκαιρο θέμα της εξουσίας.

«Θέμα της παράστασης είναι η σύγκρουση  των δυο γυναικών μέχρι θανάτου. H σύγκρουση των δυο γυναικών υπερβαίνει τη διεκδίκηση της εξουσίας. Υπάρχει μια διαρκής επιθυμία συγχώνευσης, η οποία τις τρομάζει, γιατί σημαίνει και την κατάλυση των ορίων της ατομικότητάς τους, την κατάλυση του Εγώ. Απωθούν τον ακατανίκητο συγχωνευτικό πόθο μέσα από ένα παιχνίδι διαρκούς έλξης και απώθησης. Πίσω από τον πόλεμο ελλοχεύει ένας ερωτισμός, ένας έρωτας απόλυτος, συγχωνευτικός που τις τρομάζει πολύ περισσότερο από το μίσος και τη βία. Αυτή η δυναμική, που παραμένει άρρητη μέχρι τέλους, τις οδηγεί στην κατάρρευση και την απόλυτη καταστροφή».

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: 

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο *)

* Το μειωμένο εισιτήριο αφορά: φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, άνεργους, με την επίδειξη του σχετικού εκπτωτικού δελτίου.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
στο viva.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
στο τηλέφωνο του θεάτρου 210 5226260

ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ
Λεωνίδου 7, 10437, Αθήνα
(κοντά στον σταθμό του μετρό Μεταξουργείο)

Το Θέατρο Άττις λειτουργεί ως αμιγώς covid free χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ και με πληρότητα 80%, ώστε να υπάρχουν κενές θέσεις ακόμη και ανάμεσα στους εμβολιασμένους θεατές.

 

Κατερίνα Καράμπελα

Σχόλια