“ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ” της Βίλης Σωτηροπούλου-Μια θεατρική παράσταση που μιλά κατευθείαν στην καρδία μας

  


Είδαμε την θεατρική παράσταση ” Ο ΜΠΕΜΠΗΣ” και τη συζητάμε μαζί σας

Μέσα από την αγνή ψυχή ενός αυθόρμητου μικρού παιδιού με γλυκά αλλοιωμένες λέξεις, ξετυλίγεται ένα κοινωνικό δράμα που θα μπορούσε να διαδραματίζεται δίπλα μας ή λίγο πιο μακριά μας, αλλά είναι υπαρκτό και ας κλείνουμε τα μάτια καμία φορά. Η παράσταση ξετυλίγεται ευχάριστα αλλά και ρεαλιστικά, η διήγηση ενός μπέμπη σε νηπιακή ηλικία, βγάζει χιούμορ λόγω της αβίαστης και αυθόρμητης περιγραφής της ζωής του, ενώ δεν ξέρει τι σημαίνουν οι λέξεις, νιώθει το συναίσθημα, την αγάπη, την απόρριψη, το φόβο, την μοναξιά, που αισθάνεται μέσα από την αγνή του καρδιά ! 

Απίστευτες αλήθειες που μας συναρπάζουν αλλά περισσότερο μας σοκάρουν.

Οι αναμνήσεις ξεθωριάζουν αλλά μέσα βαθιά στην ενήλικη ζωή του Μπέμπη υπάρχει ένας γκρεμισμένος κόσμος πολύ βαθιά κρυμμένος. Δεν ήταν μόνος όταν πέρασε την σκοτεινή αυτή περίοδο στην πιο ευαίσθητη ηλικία της ζωής του, γύρω του υπήρχε ένας μπαμπάς, μια μαμά, μια γιαγιά, αδέρφια που με την ανεξίτηλη συναισθηματική μνήμη τους έχει κατατάξει κάπου στην ψυχή του χωρίς πρόσωπα χωρίς εικόνες. Η ζωή προχωρά μπροστά αλλά το παρελθόν στοιχειώνει.

Μία παράσταση που αξίζει να δείτε! Ακόμα καλύτερα αξίζει να την νιώσετε.

Οι πρωταγωνιστές διάλεξαν μια φράση που αντικατοπτρίζουν πτυχές του έργου.

Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ διάλεξε τη φράση του υπαστυνόμου Διαμαντή: “μέσα από θραύσματα κοιτάζω τα παιδικά μου χρόνια μα έστω κι έτσι μπορώ να δω“

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗ διάλεξε τη φράση της Φωτεινής::”Τα μυστικά βρωμάνε. Κλεισμένα στα υπόγεια σαπίζουν και βρωμάνε. Εμείς τα κρύβουμε όλα κάτω απ’ το χαλί.”

H ΡΟΖΑΜΑΛΙΑ ΚΥΡΙΟΥ διάλεξε τη φράση του ”μπέμπη”: ”Εγώ κατάλαβα. Οι μεγάλοι ξέρουν που τέτοιο λάθος είναι πολύ τομερό μα  το ξέρουν μετά δύο μέρες που κλαίνε τα παιδιά.. ”

 και η συγγραφέας που υποδύεται την Σούλα 

ΒΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ διάλεξε από το σημείωμα του βιβλίου της: ” Είμαστε οι φωνές των παιδιών, αυτών των ”αδέσποτων μικρών”, που δεν μπορούν να μιλήσουν για τις ρωγμές μέσα τους.”

Το θεατρικό έργο που ακροβατεί ανάμεσα στη συγκίνηση και το χιούμορ έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό “EURODRAM 2018”και εκδίδεται από τις Εκδόσεις ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Ο βραβευμένος «ΜΠΕΜΠΗΣ» της Βίλης  Σωτηροπούλoυ σε σκηνοθεσία  Άσπας Τομπούλη στο Θέατρο Αλκμήνη

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα παρουσιαστεί στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

από 14 Μαρτίου 2022 έως 3 Μαΐου 2022 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ όπως και τις Κυριακές 27/3 και 3/4 στις 6.30 μ.μ .

Συγγραφέας: Βίλη Σωτηροπούλου

Σκηνοθεσίa: Άσπα Τομπούλη

Παίζουν: Αντιγόνη Δρακουλάκη (Φωτεινή) Θεμιστοκλής Καρποδίνης (υπαστυνόμος Διαμαντής) , Ροζαμάλια Κυρίου (μπέμπης),

Βίλη Σωτηροπούλου (Σούλα)

Aκούγονται οι ηθοποιοί: Σπύρος Ανδριανόπουλος, Ματίνα Δημητροπούλου, Μιράντα Ζησιμοπούλου,Άρης Κασαπίδης, Άννα Μακρή, Ηλιάνα Παναγιωτούνη,Κωνσταντίνος Ρόδης, Άντζυ Φιλήντα.

Σκηνικά-κοστούμια: Mαρία Καραθάνου

Μουσική: Δημήτρης Οικονομάκης

Video art: Διονύσης Σιδηροκαστρίτης

Φωτογραφίες: Aποστόλης Παπαδάκης

Τεχνική υποστήριξη: Ντίνος Βαμβακούσης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ρόδης

Βοηθός σκηνογράφου: Μαργαρίτα Τζαννέτου

Οργάνωση Παραγωγής: Άννα Μακρή

Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι

 

Κατερίνα Καράμπελα

Σχόλια