Στις 20/11 η Ελπίδα Μηναδάκη και οι εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ σας καλούν στη παρουσίαση του βιβλίου "Η διάσωση της Νεραυγής"

  

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 12:00 η Ελπίδα Μηναδάκη και οι εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ σας καλούν στη παρουσίαση του βιβλίου "Η διάσωση της Νεραυγής" στο Παλιό Δημαρχείο Γλυφάδας. 

Ξημερώνει κάπου στον Ειρηνικό. Μια ομάδα δελφινιών σχηματίζει ένα δαχτυλίδι γύρω από τη Δελφινένια, που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Νεραυγή την ονομάζει η μαμά της, αφού γεννήθηκε μέσα στο νερό μόλις χάραξε η αυγή. Κι είναι στ’ αλήθεια πανέμορφη και χαμογελαστή. Λίγα μίλια παρακεί μια φιλική αγέλη απαντά στους ήχους χαράς της δελφινοπαρέας. Δεκάδες δελφίνια έχουν δημιουργήσει έναν ακόμη προστατευτικό κύκλο, για να γεννήσει η Δελφινόπη. Η Δελφινόπη και η Δελφινένια είναι πολύ φίλες από μικρές. Ξεπρόβαλε και η Κυματιστή! Θ’ αναρωτιέστε γιατί τη λένε έτσι… Μα δεν πρόλαβε να βγει από την κοιλιά της Δελφινόπης κι άρχισε να παίζει με τα κύματα και να στριφογυρίζει στον αέρα, πετώντας νερό στους θαυμαστές της! Τα δυο δελφινάκια γίνονται αχώριστα. Ώσπου μια μέρα, όλα αλλάζουν… «Και το νου σας! Η μία να προσέχει την άλλη», λένε οι μαμάδες στα δελφινάκια, πριν φύγουν για τροφή… και χάσουν τη ζωή τους από τα δίχτυα των ανθρώπων. Η Νεραυγή και η Κυμματιστή τηρούν τον λόγο που έδωσαν στις μητέρες τους. Μέχρι που οι άνθρωποι επιστρέφουν. Αρπάζουν τη Νεραυγή και τη μεταφέρουν σε ένα ψυχαγωγικό δελφινάριο. Θα ξαναδεί ποτέ τη φίλη της; Θα αποκτήσει ποτέ ξανά το πιο πολύτιμο αγαθό, την ελευθερία της; Μια υπέροχη ιστορία για την αξία της φιλίας, της ελευθερίας και του σεβασμού κάθε πλάσματος της φύσης. Ταυτόχρονα, μια εξαιρετική αφορμή για να μυηθούν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των δελφινιών!


Η Ελπίδα Μηναδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή αγαπούσε τα παραμύθια και την τέχνη. Άλλωστε κάθε παραμύθι κρύβει τη δική του τέχνη! Σπούδασε δημοσιογραφία και διαφήμιση. Κι αυτό, φαίνεται, της έμεινε κουσούρι μέχρι σήμερα. Ακόμα ψάχνει για απαντήσεις, αλλά ταυτόχρονα διαφημίζει την καλή πλευρά της ζωής. Γιατί η ζωή μοιάζει με πίνακα, και ο καθένας από εμάς μπορεί να τη ζωγραφίσει με τα δικά του χρώματα. Έχει συνεργαστεί με διάφορα μέσα ενημέρωσης και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά κι εφημερίδες. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες. Σήμερα συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεατρομάθεια που πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά. Έχει εκδώσει ήδη ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο "Λίτσα, η Σακουλίτσα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος. Το "Ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας" είναι το δεύτερο βιβλίο της. Αγαπάει το θέατρο, τη μουσική, τη στιχουργική και την αφήγηση παραμυθιών.

Σχόλια