Ε.Σ.Ε.: Άκρως επιτυχημένη η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση του 2023

  


Η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος  για το 2023 στέφθηκε με επιτυχία καθώς πολλά μέλη τόσο από την Ε.Σ.Ε. όσο και από τη Λέσχη Φίλων της Ε.Σ.Ε. προσήλθαν στην ανάγνωση των βραβευμένων στίχων του πανελληνίου διαγωνισμού της Ε.Σ.Ε. του 2022 όπου διαβάστηκαν και ποιήματα από εκδοθείσες συλλογές μελών της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε..

Η ποιητική αυτή βραδυά άρχισε με ανάγνωση ποιημάτων του μέλους της Ε.Σ.Ε. Θάνου Τσάμπρα, από τον ίδιο και την ηθοποιό Ουρανία Αργυροπούλου. Τους βραβευμένους στίχους του Νίκου Νούκουτου, Ευγενίας Βούλγαρη, Έλενας Χουσνή, Στέλλα-Μαρίνας Μούρτζιου και Βασιλικής Πολύζου ανέγνωσαν οι ηθοποιοί Ουρανία Αργυροπούλου, Μαρία Δρακοπούλου, Τζένη Κοσμίδου, Ειρήνη Μακαρώνα και Μαρία Μαλταμπέ. Στίχους του διάβασε και ο διακριθείς Ιωάννης-Αλέξανδρος Ιωαννίδης. Τα ποιήματα ανεγνώσθησαν από τις εν λόγω ηθοποιούς όπως και τα ποιήματα του Χρήστου Τσιαήλη, κατοίκου Κύπρου.  Οι ποιήτριες Αναστασία Βούλγαρη, Βασιλική Πιτούλη, Φλωρεντία Ρήγα ανέγνωσαν ένα ποίημά τους

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Κώστας Παπαπέτρος, η γενική γραμματέας της Ε.Σ.Ε. Τζένη Κοσμίδου, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. Γιάννης Βολιώτης, ο πρώην γενικός γραμματέας Θάνος Τσάμπρας, τα μέλη Ρένα Ρίγγα, Αδαμάντιος Πετρίτσης που κατέγραψε την εκδήλωση, ο βραβευμένος Νίκος Τζαμαριάς, Αλέξης Γιαννούλης με την Ευφροσύνη Καράμπελα, μέλος της Λέσχης Φίλων, Ηλίας Φλωράκης, Ανδρεάνα Σαπρίκη, Μαριλίζα Κόντου, Νίκος Σκουλάς, ο Γιώργος Τζιβελέκης, Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης, Χρήστος Αρφάνης, τα μέλη της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. Δημήτρης Καλαντίδης, Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Μακαρώνα, Αναστασία Βούλγαρη, Νάσος Παπαστάθης, Σπύρος Σταθάτος, Παύλος Ανδριάς μετά της συζύγου του, Βασιλική Πιτούλη, Φλωρεντία Ρήγα, Ουρανία Αργυροπούλου, Μαρία Δρακοπούλου, Μάνος Τσιβιλής μετά της κόρης του Κατερίνας, Γιόλα Αργυροπούλου, Τότα Βελισσάρη, Χρήστος Ζαρκάδας, Χαρά Κουρλέση, Μαρία Μαλταμπέ, Κωνσταντίνος Καρδακάρης, που φωτογραφησε στιγμιότυπα της εκδήλωσης, Βάλια Μπαδιεριτάκη, Φιλία Κωνσταντάτου, Ιουλία Γιαννακάκη, ο βραβευμένος Μιχάλης Μαρκάκης, ο βραβευμένος Σωτήρης Κατσέλος, Γιάννης Γιαννόπουλος, Ειρήνη Στασινοπούλου, Αθανασία Λαζαρίδου, Φωτεινή Σωτήρχου, Μάνος Πολυκρέτης Σπύρος Κοντογεώργης, Γιώργος Σταματόπουλος, Ιωάννα Κοντογεώργη, ο Ξενοφών Φύτρος, ο Κώστας Μαντάς, η Μαρία Φιλιπποπούλου κ.ά. Παρέστησαν επίσης ο παραγωγός Δημήτρης Γεωργιάδης, η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας Σουάιλα Τζαγνούν Κωτάκη μετά της μητρός της Μαρίας Κωτάκη, η Αλεξία Λαγγούση, η Σοφία Κουκουβίνου, ο καταξιωμένος συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, η βραβευμένη στιχουργός Ζαχαρούλα Παπαδάκη, ο βραβευμένος στιχουργός Ιωάννης-Αλέξανδρος Ιωαννίδης, η σκηνοθέτις Francesca Minutolli, η Σοφία Λαλαδάκη, ο Βασίλειος Γιάννος, η Κατερίνα Καράμπελα κ.ά.
 
Παρουσιαστής ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς 

Σχόλια