Είδα τη συγκλονιστική παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς…ο σαλός άγιος» στο θέατρο Αλκμήνη

  


Ο Γιαννούλης Χαλεπάς ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας γλύπτης,  ένας ουρανόσταλτος γλύπτης που όλοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ιδιαίτερη φύση του. Ένας ψυχικά διαταραγμένος καλλιτέχνης, ο «σαλός άγιος», ο οποίος για σχεδόν 14 χρόνια βρισκόταν έγκλειστος στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας.

Στην εν λόγω παράσταση ο Γιώργης Κοντοπόδης που ενσαρκώνει τον κορυφαίο γλύπτη, καθηλώνει τον θεατή με τη σαρωτική ερμηνεία του και καταφέρνει να αποδώσει ατόφια τη συμπεριφορά και τις αλήθειες του σχιζοφρενούς καλλιτέχνη. Ο Κοντοπόδης γίνεται ο Χαλεπάς και μοιράζεται μαζί μας την βαριά και ιδιόμορφη ψυχοσύνθεση του ιδιοφυούς γλύπτη. Οι ψυχολογικές εναλλαγές του ήρωα και η λεπτομέρεια με την οποία αποδίδονται συγκλονίζουν τον θεατή.

Ο μονόλογος που φέρει την υπογραφή του Άγγελου Ανδρεόπουλου είναι βαθιά ανθρώπινος, γεμάτος αλήθειες και συναισθήματα. Την πολύ καλή σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, ο οποίος αποδίδει το κείμενο με σεβασμό, μέσα από ένα ακριβές ψυχογράφημα της προσωπικότητας του Χαλεπά.

  

Μετά την παράσταση με τον ηθοποιό Γιώργη Κοντοπόδη 

Συνολικά, πρόκειται για μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε! Τελευταίες παραστάσεις για τη φετινή σεζόν: 02, 08, 09, 15, 16 Μαΐου στο Secret Room του θεάτρου Αλκμήνη.

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Άγγελος Ανδρεόπουλος
Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Μουσική σύνθεση (πάνω σε ποίηση Γεωργίου Βιζυηνού): Άγγελος Ανδρεόπουλος
Σκηνικό – εικαστική επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρσώ Φίλη

Φωτογραφίες – εικαστική επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Ερμηνεύει ο Γιώργης Κοντοπόδης

Σχόλια