Μία επιπλέον παράσταση λόγω επιτυχίας για τα Γλυκογιορτινά παιχνίδια στο Θέατρο της Ημέρας στις 29.12 και ώρα 18:30.

 


Γλυκογιορτινά παιχνίδια

Μια παράσταση – θεατρικό παιχνίδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

με την συμμετοχή των παιδιών 

https://www.youtube.com/watch?v=l8YSFyIIgpo&ab_channel=%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%82%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82

 Έκτακτη παράσταση: Παρασκευή 29/12 ώρα 6:30 μ.μ.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ, μετά την μεγάλη επιτυχία των προγραμματισμένων παραστάσεων, ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  την Παρασκευή 29/12 ώρα 6:30 μ.μ. 

Πρόκειται για μια μοναδική, τρυφερή και νοσταλγική παράσταση με θεατρικό παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, που όμως συγκινεί ιδιαίτερα και τους μεγάλους. Η γιαγιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι ονειρεύεται, θυμάται και νοσταλγεί στιγμές  από τα παιδικά της Χριστούγεννα και το παρελθόν. Αγαπημένα θέματα όπωςτο στόλισμα του δέντρου, οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια, ο παλιός κι ο νέος χρόνος, τα κάλαντα, η νεράιδα του χρόνου και τα γλυκά, ξαναζωντανεύουν με οδηγό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι και γίνονται παρόν. Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετεί με συνέπεια και επί μακρόν το Θέατρο της Ημέρας, τα παιδιά- με τη συμμετοχή των Εμψυχωτών – θεατροπαιδαγωγών, βιώνουν και κατανοούν τις καταστάσεις και τα μηνύματα του έργου και της παράστασης. Τα παιδιά, συμμετέχουν ενεργά με μουσικά όργανα, ενδυματολογικά στοιχεία και αντικείμενα  που αξιοποιούνται με το θεατρικό παιχνίδι, ενώ τα διαδραστικά παιχνίδια προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία τους.

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο – Παιδαγωγική επιμέλεια – Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή

Μουσική: Δημήτρης Λαλούμης, Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης

Σκηνικό-κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Ερμηνεύουν: Μαρσώ Φίλη, Βέρα Κανελλοπούλου

και ειδικοί ηθοποιοί-εμψυχωτές-θεατροπαιδαγωγοί, απόφοιτοι της 3ετούς Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας.

Διάρκεια παράστασης: 1.15΄

Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό, 8 € ομαδικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ

Προπώληση εισιτηρίων στο: https://www.more.com/…/christmas/glykogiortina-paixnidia/ και στο ταμείο του θεάτρου τη μέρα της παράστασης

 

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, με πάνω από 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα θεατρικά & παιδαγωγικά δρώμενα, είναι εταιρία αστική μη κερδοσκοπική. Ιδρύθηκε από την Ανδρομάχη Μοντζολή, διδάκτορα Θεατρολογίας του Παν/μίου Αθηνών, σκηνοθέτη, θεατρολόγο, που το διευθύνει καλλιτεχνικά και τον Λάκη Κουρετζή επίτιμο διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών, παιδαγωγό, συγγραφέα, δημιουργό της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού, στη Διεύθυνση Σπουδών. Οργανισμός καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με στόχους αμιγώς καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς με κύρια ενασχόληση την  καλλιέργεια της Θεατρικής έκφρασης και της Θεατρικής παιδείας που επιδιώκει τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό και την παροχή της δυνατότητας σε ενήλικες και παιδιά, να προσεγγίσουν το θέατρο όχι μόνο ως περιστασιακό γεγονός, αλλά και σε κοινωνικό, ψυχολογικό, παιδαγωγικό κι αισθητικό επίπεδο. Θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, σπουδές παιδαγωγικής θεάτρου τριετούς διάρκειας καθώς και σχετικά σεμινάρια, εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού εντός και εκτός θεάτρου για παιδιά όλων των ηλικιών και εφήβους, συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και θεατρικούς φορείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια και φεστιβάλς, μουσικές, ποιητικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων στο Art café φουαγιέ του θεάτρου, πρωτότυπα πάρτυ γενεθλίων με θεατρικό παιχνίδι, διακοπές στο θέατρο, ενοικίαση των δύο θεατρικών σκηνών για παραστάσεις και πρόβες σε θιάσους και ομάδες, αποτελούν τον βασικό κορμό των δραστηριοτήτων του Θεάτρου της Ημέρας.

 

Σχόλια