Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς παραδίδει στον συγγραφέα/ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου το βραβείο γραμμάτων στα "Βραβεία Προσωπικοτήτων 2023-24"

  


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος προσεκλήθη από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο των βραβείων προσωπικοτήτων Δημήτρη Μουζακίτη να δώσει το βραβείο Γραμμάτων και Λογοτεχνίας στο συγγραφέα και σεναριογράφο, ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου. Το δίπλωμα έδωσε η Πρόεδρος του Athena take me home, γνωστή σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Τρανούλη.

Τιμήθηκαν επίσης η βουλευτής Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Ζήσιμου-Αυγερινοπούλου, ο καθηγητής Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, ο ιστορικός Γιώργος Σκλαβούνος, ο παραγωγός Κούλλης Νικολάου, ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης, ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος, ο δικηγόρος Παναγιώτης Κάσσης, η δημοτική σύμβουλος Πειραιά Αλεξάνδρα Τουμαζάτου και ο αθλητής Ισκάν Σελήμ.

Παρέστησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας, Νίκος Βλαχάκος, Νικόλαος Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, παγκόσμια πρωταθλήτρια, Σταυρούλα Αντωνάκου, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Ατικής ιατρός Μαρία Κουρή, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης & νήσων Αιγαίου, Άννα Δασκαλάκη, ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Αθηνών Θωμάς Σούλης κ.ά
Τιμήθηκε επίσης ο Δημήτρης Μουζακίτης από το ίδρυμα Sciacca για τη θέσπιση του bραβείου «Ελένη Σμαραγδή» ως αναφέρει το σκεπτικό του ιδρύματος "Η θέσπιση του εν λόγω βραβείου συνιστά κίνηση γενναιόδωρη και σημαίνουσα εκ μέρους του Δημήτρη Μουζακίτη"
Παρουσιάστρια η επικοινωνιολόγος - δημοσιογράφος Βίκυ Μπαφατάκη. Τελετάρχης  ο ηθοποιός  Χρήστος Φωτίδης, ενώ συμμετείχαν οι ηθοποιοί Λυδία Μούτσιου και Χρήστος Κωνσταντινίδης. Μουσική επιμέλεια ο Νίκος Κούρος. Τραγούδησαν η Άρτεμις Ματαφιά και ο Άκης Καμπανός.

Σχόλια